(035) 772 10 23 info@spreektaal.nl

Tarieven en Vergoedingen

Tarieven

1
Individuele behandeling in de praktijk of via beeldbellen
52,50
2
behandeling aan huis (alleen op voorschrift arts)
80,32
3
specifieke individuele behandeling van:
  • stotteren
  • preverbale logopedie
  • afasie
105,-
4
verslag specifiek op verzoek van derden (ouders, school, UNITA etc.)
112,50
5
opnieuw versturen verslag per post of mail
  27,50
6
overleg met derden (per uur)
112,50
7
stem- en presentatietrainingen in overleg met de opdrachtgever
n.o.t.k.

Vergoedingen

n.(code 4SpreekTaal logopedisten heeft een contract met bijna alle zorgverzekeraars (SpreekTaal is een geauditeerde praktijk, dus een ‘pluspraktijk’) maar heeft ervoor gekozen om GEEN CONTRACT af te sluiten met CZ; IZZ (IZZ Zorgbewust/Zorg-op-maat/Zorgkeuze); Just; Nationale Nederlanden; OHRA en PostcodeZorgCollectief.

Lees hier hoe u dan toch gewoon logopedie kunt krijgen in 2024:
Wanneer u één van deze NATURAPOLISSEN heeft CZ: Zorgbewustpolis = Natura (online) CZ Zorg-op-maat-polis = Natura CZ Direct- Basisverzekering =Natura IZZ: Zorgbewustpolis = Natura IZZ-Zorg-op-maat-polis =Natura Just-Just Basic = Natura.

Dus wanneer u één van deze NATURAPOLISSEN heeft, betaalt uw zorgverzekeraar veel minder aan u (65-80%) dan wanneer u een restitutiepolis heeft.
U ontvangt van SpreekTaal maandelijks een rekening met het aan SpreekTaal bij te betalen bedrag. Een gewone sessie logopedie (code 4000) bij SpreekTaal kost in 2024 € 52,50. Het is belangrijk om aan uw zorgverzekeraar te vragen welk bedrag u vergoed krijgt.

Wanneer u één van deze COMBINATIEPOLISSEN heeft CZ: Zorgvariatiepolis * Zorgkeuzepolis = Restitutie Nationale Nederlanden – Basisverzekering = Restitutie; OHRA– Basisverzekering = Restitutie

Dus wanneer u één van deze RESTITUTIEPOLISSEN heeft dan betaalt uw zorgverzekeraar 100% van de rekening van de contractvrije zorgverlener aan u uit en sturen wij de rekeing rechtstreeks naar CZ/etc.

AANPASSEN: Mail met toestemming

Wanneer u wilt dat SpreekTaal de rekening direct aan uw zorgverzekeraar stuurt, moet u contact opnemen met uw zorg-verzekeraar en dit doorgeven. Vervolgens stuurt u een mail met het bericht dat u de toestemming heeft gegeven, aan office@spreektaal.nl zodat wij de rekening kunnen insturen. De AGB-code van de praktijk is 05-091114.

Samenvatting
SpreekTaal is een geauditeerde toppraktijk en heeft voor 2024 geen contract met CZ en de daarbij behorende merken (zie boven).
De klanten kunnen wel logopedie krijgen in 2024.
SpreekTaal dient de rekening bij uw zorgverzekeraar, maar daar moet u de zorgverzekeraar laten weten en ons via een email dat u dit gedaan heeft.
Wat er wordt vergoed verschilt per polis. Een Combinatiepolis is gunstiger dan een Naturapolis.
Het is belangrijk om aan uw zorgverzekeraar te vragen welk deel van het bedrag u vergoed krijgt.