Zorgverzekering 2021? Maak een verstandige keuze!

De periode van 15-11-2020 tot eind 31-12-2020  is dé periode om goed te kijken of uw huidige zorgpolis nog wel de voordeligste optie voor u is.

De goedkoopste premie (een natura polis) is niet altijd de voordeligste. U krijgt dan alleen 100% vergoeding als u naar een zorgverlener gaat die een contract met uw zorgverzekeraar heeft.

Uit onvrede over de zorgcontracten komt het steeds vaker voor dat logopedisten een contract met een zorgverzekeraar afwijzen.

SpreekTaal logopedisten heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract behalve met CZ en de merken die daar bij horen. Dus NIET met CZ, CZ Direct, IZZ (als onderdeel van CZ, wel met die van VGZ), niet met Just, Nationale Nederlanden en PostcodeZorgCollectief.

Lees hier hoe u dan toch logopedie kunt krijgen in 2021.

Heeft u een Naturapolis?
U mag wel naar een logopedist van uw eigen keuze, maar als die géén contract heeft met uw zorgverzekeraar, dan krijgt u maar 65-80% van de rekening betaald van uw zorgverzekeraar.

De rest moet u dan elke behandelsessie zelf bijbetalen. Daardoor loopt wat u ZELF moet bijbetalen ongewild op. Lees hieronder verder.

100% vergoed krijgen en zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat? Neem een Restitutiepolis.

Dus wanneer u WEL liever ZELF wilt kiezen naar welke zorgverlener u gaat, neem dan een restitutiepolis. U krijgt dan 100% van rekening van iedere zorgverlener door uw zorgverzekeraar betaald.
Dat wil zeggen, binnen de grenzen der redelijkheid wb. de prijs. Voor logopedie is dat ongeveer €45-48 per behandelsessie.

Per maand bent u aan de premie wat duurder uit, maar u hoeft NIETS bij te betalen.

Logopedie zit  bij ALLE zorgverzekeraars in de basisverzekering

Voor logopedische zorg heeft u géén aanvullende verzekering nodig.

Bent of blijft u bij CZ/Just/Nationale Nederlanden/OHRA, dan kunt u overwegen om over te stappen naar een Restitutiepolis daarvan, of naar een andere zorgverzekeraar.

KLIK Hier voor de lijst met zorgverzekeraars en hun maandpremies.

Wilt u bekijken of de zorgverzekering die u eerder heeft afgesloten nog de beste keuze is in uw situatie?  Zorgverzekeraars vergelijken kunt u bijvoorbeeld op zorgwijzer.nl

Heeft u Collectiviteitskorting?

Die is in 2021 erg gedaald. Kijk goed of u hiermee nog steeds voordeliger uit bent. Ook bij een collectieve verzekering kunt u vaak kiezen tussen een naturapolis of een restitutiepolis.

Kortom: Zorgverzekering 2021? Maak een verstandige keuze!

Interessante informatie?
Deel het dan nu gemakkelijk via Facebook, Twitter en LinkedIn!